Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Mεγάλο μέρος της δικογραφίας για τη Siemens δεν έχει αποσταλεί ακόμα στη Βουλή

Mεγάλο μέρος της δικογραφίας για τη Siemens δεν έχει αποσταλεί ακόμα στη Βουλή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κραυγαλέες καθυστερήσεις, που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, στην προώθηση της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση Siemens στην Eξεταστική Eπιτροπή της Βουλής, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Eξεταστικής Σήφης Βαλυράκης.

Μία ημέρα πριν από τη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής, επ' ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Βαλυράκης παραδέχθηκε ότι η διακοπή οφείλεται εν πολλοίς και το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της δικογραφίας δεν έχει αποσταλεί ακόμα στη Βουλή.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή μέσα στις 20 ημέρες που μεσολαβούν, τότε «θα πρέπει να διερευνηθεί, αν η καθυστέρηση είναι από ανεπάρκεια ή πρόκειται για μεθόδευση».

Η Επιτροπή συστηματικά επί ενάμιση μήνα έρχεται και επανέρχεται σε διάφορους τομείς ερεύνης (ΟΤΕ, C4I, ΟΣΕ), είτε γιατί έρχονται νεώτερα στοιχεία, είτε γιατί επέρχονται ανατροπές και ανάγκη νέων διευκρινίσεων, ενώ σε εξεταζόμενους τομείς, όπως του ΟΣΕ, δεν έχει έλθει ούτε ένα στοιχείο.

Πάντως ο κ. Βαλυράκης μίλησε ευθέως για ολιγωρία της Δικαιοσύνης, «που άφησε να περάσουν άπρακτα τρία χρόνια, δίνοντας την υπόθεση σε έναν πρωτοδίκη, με αποτέλεσμα να δραπετεύσουν οι ένοχοι και βασικοί μάρτυρες». Ο ίδιος είπε ότι έχει βγάλει επ’ αυτού τα συμπεράσματά του, αλλά δεν θέλει προς το παρόν να τα δημοσιοποιήσει, ούτε να τα σχολιάσει.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο