Αρχική | Οικονομία | Πολύ ακριβά κοστίζει ακόμα ο δανεισμός από τις αγορές

Πολύ ακριβά κοστίζει ακόμα ο δανεισμός από τις αγορές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πολύ ακριβά κοστίζει ακόμα ο δανεισμός από τις αγορές

Πικρή είναι η γεύση από την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι στιγμής από την έκδοση νέων επταετών ομολόγων, στην οποία προέβη το πρωί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Κυρίως όμως, προβληματίζει το γεγονός ότι και αυτός ο δανεισμός γίνεται ακριβά, αφού το καθαρό επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο 6%.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει περίπου 150 προσφορές, μισές από όσες είχαν παρατηρηθεί στην πρόσφατη έκδοση των δεκαετών ομολόγων, κάτι που από τραπεζικά στελέχη ερμηνεύεται και εξαιτίας της ραστώνης που παρατηρείται τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 7 δισ. ευρώ, ενώ το βιβλίο προσφορών παραμένει ανοιχτό, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι να αντλήσει από αυτήν την έκδοση 5 δισ. ευρώ.

Aνάδοχοι, μεταξύ άλλων, είναι δύο ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank και η Εμπορική, ενώ από τους ξένους συμμετέχουν η Bank of America/Merrill Lynch, η Societe Generale και η ING. Το νέο δάνειο, με λήξη στις 20 Απριλίου 2017, έχει αρχικό εύρος τιμολόγησης στα mid swaps συν 310 μονάδες βάσης, αφού εκεί κυμαίνεται σήμερα και το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, καταγράφοντας άνοδο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο