Αρχική | Πολιτική | Πεταλωτής: Καταστροφικό να πάρουμε κοινοτική βοήθεια

Πεταλωτής: Καταστροφικό να πάρουμε κοινοτική βοήθεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πεταλωτής: Καταστροφικό να πάρουμε κοινοτική βοήθεια

Η Ελλάδα -προς το παρόν- δεν χρειάζεται ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, συμπληρώνοντας ότι αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας.

Το δίχτυ ασφαλείας της ΕΕ δείχνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πεταλωτής ρωτήθηκε για το πού θα έπρεπε να φτάσουν τα σπρεντ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.

Τι μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων

"Η εκτίναξη του spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω ανησυχιών για την ικανότητα της Ελλάδας να δανειστεί, πιθανότατα θα οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ηγηθεί μιας διάσωσης."

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής στρατηγικής της Evolution Securities, "η παρτίδα πόκερ" μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αγοράς, υποδηλώνει ότι μπορεί να βρισκόμαστε κοντά στο σημείο όπου η αγορά ζητά να δει το χέρι βοήθειας της ΕΕ".

"Εάν υποτεθεί ότι οι τιμές της αγοράς αποδειχθούν αστήρικτες για την Ελλάδα, τότε η πιθανότητα η αγορά να μην χρηματοδοτήσει την Ελλάδα, αυξάνεται", σχολιάζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, αυτή τη στιγμή το κόστος προστασίας από χρεοκοπία της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από αυτό της Ισλανδίας, η οποία κατέφυγε σε διάσωση 4,6 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ, μετά από την κατάρρευση των τριών μεγαλύτερων τραπεζών της τον Οκτώβριο του 2008.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο