Αρχική | Οικονομία | Εκ νέου στήριξη στην ελληνική οικονομία ο Τρισέ

Εκ νέου στήριξη στην ελληνική οικονομία ο Τρισέ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εκ νέου στήριξη στην ελληνική οικονομία ο Τρισέ

Εκ νέου στήριξη στην ελληνική οικονομία σε μια δυσμενή συγκυρία αρνητικών ρεκόρ στο κόστος δανεισμού, παρείχε σήμερα ο Ζαν Κλώντ Τρισέ σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ παρείχε τη διοαβεβαίωση πως θα συνεχιστεί και για το επόμενο έτος η διευκόλυνση του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τρισέ επαναβεβαίωσε  την στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας που συμφώνησαν οι ηγέτες της ΕΕ λέγοντας:"Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ χαιρετίζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης στις 25 Μαρτίου για την Ελλάδα. Στηρίζουμε πλήρως την πρόθεση στενότερης παρακολούθησης των οικονομικών και δημοσιονομικών κινδύνων και τα μέτρα αποτροπής τους".

Επιπλέον, μετά την απόφαση της για διατήρηση του επιτοκίου στο χαμηλό 1% ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου 2011 ένα νέο σύστημα κλιμακωτής αξιολόγησης των ομολόγων που θα δέχεται -μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά-ως εχέγγυα για την παροχή δανείων.

Ο κ. Τρισέ αρνήθηκε να σχολιάσει την κούρσα των spread των τελευταίων ημερών, ενώ προτίμησε να τονίσει ότι είναι "σημαντικό να εφαρμοστούν τα "αυστηρά" μέτρα και το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "η Ευρώπη έχει δεσμευθεί απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα".

Χαρακτήρισε "εφαρμόσιμο πλαίσιο" το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι η ενεργοποίηση του μηχανισμού είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Πρέπει να δούμε πως θα οργανωθεί αν ζητηθεί".

Μάλιστα σχετικά με την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πακέτο στήριξης, ο κ. Τρισέ, αν και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παροχή τεχνογνωσίας, υποστήριξε πως πάγια θέση της τράπεζας είναι ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο