Αρχική | Αθλητικά | Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Περισσότεροι από 60 χιλιάδες φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν στο ΟΑΚΑ την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη και επί του Ηρακλή με σκορ 2-0.

Μετά από πέντε χρόνια ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον θρόνο του… Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 του Ηρακλή σε παιχνίδι για την 29η αγωνιστική της Super League και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο 30ο δευτερόλεπτο ο Σισέ άνοιξε το σκορ και στο 45΄ του πρώτου μέρους ο Νίνης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ο Παναθηναϊκός που χρειάζονταν το βαθμό της ισοπαλίας για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου μπήκε φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε στο… 30’’ με γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ. Όμως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και προσπάθησε να πετύχει και άλλα τέρματα.

Στο 17’ ο Μπαντής και στη συνέχεια ο Γκαρσία έσωσαν πάνω στη γραμμή την εστία του «Γηραιού» από το πλασέ το Σισέ, μετά από κόρνερ του Νίνη. Ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που τελικά κατάφερε να σκοράρει το 2-0. Στο 45’ με σουτ στο «παραθυράκι» του Μπαντή ο Νίνης «έγραψε» το 2-0 και στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μια… φιέστα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Καραγκούνης θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτο γκολ, όμως στο 54’ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Κίτρινες κάρτες: Νίνης

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Νίνης, Καντέ (41΄ Μπιάρσμιρ), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης (46΄ Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Καραγκούνης (81΄ Μαρίνος), Κατσουράνης.

Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Μπαντής, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρτος, Μάρα (73΄ Ιωαννίδης), Κάρλος Σέζαρ, Σαρακατσάνος (84΄ Κάτσικας), Κομπαγιάσι, Πίτου Γκαρσία (61΄ Γιάντσης), Ηλιάδης, Κονέ.

Τα πρωταθλήματα:
Ολυμπιακός 37
Παναθηναϊκός 20
ΑΕΚ 11
Άρης 3
ΠΑΟΚ 2
Λάρισα 1






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο