Αρχική | Οικονομία | Νέες αλλαγές στο φορολογικό κάνει το Υπουργείο Οικονομικών

Νέες αλλαγές στο φορολογικό κάνει το Υπουργείο Οικονομικών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέες αλλαγές στο φορολογικό κάνει το Υπουργείο Οικονομικών

Νέες αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο κάνει το Υπουργείο Οικονομικών με τροποποιήσεις που κατέθεσε την Τετάρτη, κυριολέκτικά στο παρά πέντε.

Με τις αλλαγές καθιερώνεται φόρος υπεραξίας 20% στα κέρδη από μετοχές που πωλούνται σε διάστημα τριών μηνών από την αγορά τους, ενώ ο φόρος για κέρδη από πώληση μετοχών που κρατήθηκαν έως 12 μήνες από την αγορά τους, ο φόρος υπεραξίας θα είναι 10%.

Στις μετοχές που κρατούνται πάνω από ένα χρόνο δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας, αλλά φόρος πωλήσεων 0,015%, ο οποίος ισχύει και σήμερα.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε φόρο υπεραξίας 15% για κέρδη από μετοχές που πωλούνταν αφού είχαν κρατηθεί τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την αγορά τους.

Με άλλη διάταξη προβλέπεται ότι ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες θα επιβαρύνει το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη τους.

Προβλέπεται επίσης επιστροφή ΦΠΑ 5% για τους αγρότες  παραγωγούς-  πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι πλέον θα υπόκεινται σε καθεστώς ΦΠΑ 10% , ενώ θεσπίζεται φοροαπαλλαγή 40% από το φόρο των δαπανών παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο