Αρχική | Πολιτική | Η βαθμολογία Πάγκαλου αύξησε τη παραγωγικότητα των υπουργών

Η βαθμολογία Πάγκαλου αύξησε τη παραγωγικότητα των υπουργών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η βαθμολογία Πάγκαλου αύξησε τη παραγωγικότητα των υπουργών

Ανέβηκαν οι ρυθμοί στην κυβέρνηση τις τελευταίες 15 ημέρες με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Όπως προκύπτει από τη νέα επικαιροποιημένη έκθεση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης για την αξιολόγηση των επιδόσεων των υπουργείων, πάντα σε σχέση με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και σε συνάρτηση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, στο σύνολό τους τα υπουργεία ανέβασαν ταχύτητες προωθώντας με ταχύτερους ρυθμούς τις δράσεις που είχαν αναλάβει.

Το νέο «βαθμολόγιο» του Θόδωρου Πάγκαλου συγκριτικά με το προηγούμενο δεκαπενθήμεροπου, σύμφωνα με Τα Νέα, δείχνει ότι ο «έλεγχος» και η παρακολούθηση του έργου των υπουργείων προκάλεσαν εγρήγορση σε στελέχη της κυβέρνησης που μερίμνησαν, ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα τις νέες δράσεις τους και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Εντυπωσιακές επιδόσεις παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομίας, καθώς η κ. Κατσέλη έσπευσε μέσα σε μισό μήνα να κλείσει τις περισσότερες εκκρεμότητές της, αλλάζοντας εντελώς την αξιολόγησή της από την αντιπροεδρία.

Ως εκ τούτου, ενώ στα τέλη Μαρτίου το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας εμφανιζόταν με σοβαρές καθυστερήσεις (είχε τέσσερις δράσεις στο κόκκινο και μόλις μία πράσινη), κατά το διάστημα που μεσολάβησε άλλαξε το χρώμα των επιδόσεών του.

Ειδικότερα, ολοκλήρωσε τη δράση για την αλλαγή στην τιμολόγηση των φαρμάκων, δρομολόγησε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου την υπηρεσία για την εποπτεία στην αγορά, ολοκλήρωσε τη νομοθεσία για τη ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και τη δράση της αξιολόγησης εκκρεμών επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στον Επενδυτικό Νόμο.

Εξακολουθεί να καθυστερεί πάντως η ψήφιση του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

πίσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν έχει πια καμία κυβερνητική δράση σε καθυστέρηση, αφού το τελευταίο δεκαπενθήμερο ολοκλήρωσε το νομοσχέδιο για την προστασία των δασών.

Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη έκθεση της αντιπροεδρίας βρίσκεται το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει καθυστερήσεις σε νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προώθησε το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών που συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ομοίως το υπουργείο Παιδείας επιτάχυνε την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών αλλά και την αδειοδότηση των κολεγίων.

Πρόοδο παρουσίασε και το υπουργείο Εργασίας αφού ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρά την ασθένειά του, κατάφερε να περάσει στο πράσινο τη δράση για την εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής αλλά και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.

Σταθερά αποδοτικά και παραγωγικά είναι τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, τα οποία έχουν ολοκληρώσει πολλές από τις δράσεις τους εντός των χρονοδιαγραμμάτων του Προγράμματος Σταθερότητας.

Βεβαίως το υπουργείο Οικονομικών, λόγω και του αντικειμένου του, εξακολουθεί να έχει αρκετές δράσεις στο κόκκινο, παρότι το «βαθμολόγιο» της αντιπροεδρίας δεν περιέλαβε το φορολογικό ως ολοκληρωμένη δράση, καθώς στο σύνολό του ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο