Αρχική | Πολιτική | Οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές

Οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στα δύο μεγάλα κόμματα με επίκεντρο την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα εκλεγούν τον προσεχή Νοέμβριο κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης, αφού με τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, τον επονομαζόμενο «Καλλικράτη», οι περιφερειάρχες θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες.

Κατά πολλούς θα έχουν μεγαλύτερη ισχύ ακόμη και από τους τοπικούς βουλευτές, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς τη μάχη που δίνεται στο παρασκήνιο από τους επίδοξους υποψηφίους. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα:
 
- Στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι από πλευράς ΠΑΣΟΚ, καθώς λοξοκοιτάζουν τη θέση ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ο βουλευτής της περιοχής Βασίλης Οικονόμου αλλά και η υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας η Ρηγίλλης δεν αποκλείεται να κατεβάσει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει μπει στο παιχνίδι και ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.
 
- Στην περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι ή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Γιώργος Κανελλόπουλος, ή ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός.

Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς θα κατεβάσει, όπως όλα δείχνουν, τον πρώην βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη, αν και τη θέση θα ήθελαν ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος και η βουλευτής Ελσα Παπαδημητρίου.

Τελευταίως ακούγεται και το όνομα του βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζου. Η πληθώρα υποψηφίων από πλευράς Νέας Δημοκρατίας δεν είναι τυχαία, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι από αυτές που η [Γιάννης Σγουρός.] η Ρηγίλλης εκτιμά ότι θα βαφτεί «γαλάζια» στις εκλογές του Νοεμβρίου.

- Αντιθέτως, η κατάσταση είναι πολύ πιο ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, όπου θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί ο χαρακτηρισμός «πράσινο» νησί. Τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης επιθυμούν να διεκδικήσουν ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης αλλά και δύο βουλευτές του εν λόγω νομού. Η Ευαγγελία Σχοιναράκη και ο υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη Ρηγίλλης ακόμη αναζητείται... τολμηρός υποψήφιος που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι νέος και άφθαρτος. Να σημειωθεί πάντως ότι στην Κρήτη έχει ισχυρά ερείσματα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

- Στην περιφέρεια Ηπείρου το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουν ο βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης, ο βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης Παπαχρήστος αλλά και ο νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Νέα Δημοκρατία έχει σχεδόν «κλειδώσει» το όνομα του νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρου Καχριμάνη.

- Για τη Δυτική Ελλάδα από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος παίζουν τα ονόματα του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, του τέως βουλευτή Ηλείας Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, του νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου και του δημάρχου Πάτρας Ανδρέα Φούρα. Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας δεν αποκλείεται να είναι υποψήφιος ο τέως βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

- Πλήθος υποψηφίων διεκδικεί την περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΠΑΣΟΚ. Το χρίσμα θα ήθελαν ο νυν περιφερειάρχης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ο βουλευτής Λαρίσης Βασίλης Εξαρχος, ο έτερος βουλευτής του νομού Ευάγγελος Νασιώκας, η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη και ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.

Η Ρηγίλλης προσανατολίζεται στον τέως βουλευτή Λαρίσης Κώστα Αγοραστό, στον τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης Χρήστο Ζώη, στον νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό, στον πρώ [Γιάννης Μανώλης.] ην υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο, στον νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και στον δήμαρχο της πόλης της Λάρισας Κωνσταντίνο Τζανακούλη.

- Στην Κεντρική Μακεδονία η Ιπποκράτους θα επιλέξει ενδεχομένως τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαδόπουλου, ενώ πρόσφατα έπεσαν στο τραπέζι και τα ονόματα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια και του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Στον αντίποδα, η Ρηγίλλης έχει «κλειδώσει» το όνομα του νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος φαντάζει και το φαβορί.

- Στην Ανατολική Μακεδονία επικρατέστερος υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ είναι ο νυν νομάρχης Εβρου και πρώην βουλευτής Νίκος Ζαμπουνίδης, ενώ το χρίσμα θα ήθελε και ο νομάρχης Ροδόπης Αθανάσιος Γιαννακίδης. Στη Νέα Δημοκρατία προβάδισμα έχει ο νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, χωρίς να θεωρείται απίθανο να δοθεί το χρίσμα στον Δημήτρη Σταμάτη, στενό συνεργάτη του προέδρου του κόμματος, ή τον Ευριπίδη Στυλιανίδη εφόσον συμφωνήσουν.

- Στη Δυτική Μακεδονία το ΠΑΣΟΚ μάλλον θα κατεβάσει τον βουλευτή Πάρη Κουκουλόπουλο και η Νέα Δημοκρατία τον νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δάκη.

- Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος θα κατέλθει από το ΠΑΣΟΚ, αν και ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Σκληρού. Από τη Νέα Δημοκρατία το χρίσμα θα πάρει ένας εκ των Διονύση Γάσπαρου (νομάρχη Ζακύνθου), Ξενοφώντα Βεργίνη (τέως βουλευτή Λευκάδος), Σπύρο Σπύρου (πρώην βουλευτή Κερκύρας) και Πέτρου Αλιβιζάτου (τέως βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης).

Αξιο μνείας πάντως είναι το γεγονός ότι βολιδοσκοπείται από τη Ρηγίλλης και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα!

- Στο Βόρειο Αιγαίο το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει μάλλον τον δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή και η Νέα Δημοκρατία τον νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή.
 
- Στην περι [Παναγιώτης Ψωμιάδης.] φέρεια Νοτίου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στον νομάρχη Δωδεκανήσων Γιάννη Μαχαιρίδη και η Νέα Δημοκρατία στον πρώην περιφερειάρχη Μπάμπη Κόκκινο.

- Τέλος, για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ο νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς και δευτερευόντως ο νομάρχης Εύβοιας Αθανάσιος Μπουραντάς. Στη Νέα Δημοκρατία το χρίσμα θα δοθεί είτε στον νομάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιο Χειμάρα είτε στον πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο. 






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο