Αρχική | Ελλάδα | Σπείρα απατεώνων έπερνε δάνεια με ψεύτικες ταυτότητες

Σπείρα απατεώνων έπερνε δάνεια με ψεύτικες ταυτότητες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σπείρα απατεώνων έπερνε δάνεια με ψεύτικες ταυτότητες

Σπείρα απατεώνων τα μέλη της οποίας εκταμίευαν δάνεια χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και πλαστά δικαιολογητικά εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 38 ετών οι οποίοι είχαν συστήσει γραφείο στο όνομα άλλου ημεδαπού, ετών 38, με αντικείμενο την έκδοση δανείων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω με την χρήση πλαστών πιστοποιητικών, κατάφεραν να αγοράσουν δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, συνολικής αξίας 36.580 ευρώ με χρηματοδότηση.

Παράλληλα, εξέδωσαν  πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες προέβησαν σε αναλήψεις συνολικού ποσού 3.210,96 ευρώ. Στη σπείρα συμμετείχαν επίσης ένας 41χρονος ο οποίος αφού πέτυχε την έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, το χρησιμοποίησε για την εκταμίευση των δανείων κι ένας 38χρονος, ο οποίος λάμβανε χρήματα για να φέρει σε επαφή τους υποψήφιους λήπτες δανείων με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Η εν λόγω σπείρα κατά το παρελθόν πέτυχε την εκταμίευση δανείου ύψους 20.000 ευρώ, το οποίο δεν εξοφλήθηκε, ενώ αποπειράθηκε, χωρίς επιτυχία, την εκταμίευση δανείων συνολικού ποσού 25.900 ευρώ από δύο πιστωτικά ιδρύματα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο