Αρχική | Τουρισμός | Η ανοησία διώχνει τις κρουαζιέρες από την Ελλάδα

Η ανοησία διώχνει τις κρουαζιέρες από την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ανοησία διώχνει τις κρουαζιέρες από την Ελλάδα

Η πλοιοκτήτρια εταιρία φέρεται να εξετάζει τον οριστικό αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά από τη λίστα προορισμού του κρουαζιερόπλοιου «Ζενίθ» που κάθε χρόνο αποβιβάζει στη νησιωτική Ελλάδα πάνω από 50.000 τουρίστες,  .

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απαντά στην πρόθεση άρσης του ορίου πρόσληψης Ελλήνων ναυτεργατών στα πλοία, ότι το Σάββατο 1η Μαΐου τα λιμάνια θα παραμείνουν κλειστά για 24 ώρες για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία.

Την περασμένη Δευτέρα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του ΠΑΜΕ απέκλεισαν την είσοδο των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη άρση του καμποτάζ που θα έχει ως συνέπεια την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας από το ελληνικό ναυτικό προσωπικό.

Εκτιμάται ότι η διαγραφή του πειραϊκού λιμανιού από τη λίστα προορισμών του κρουαζιερόπλοιου θα κοστίσει  περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να χαθούν άλλες 400 θέσεις εργασίας, καθώς τόσο η συγκεκριμένη όσο και άλλες εταιρίες απειλούν με με μαζικές απολύσεις Ελλήνων ναυτεργατών. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε προγραμματίσει 33 κρουαζιέρες για φέτος σε ελληνικά νησιά.

Το χρονικό της κρίσης

Μετά την πολύωρη αναμονή τους, οι 970 επιβάτες στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το κρουαζιερόπλοιο «Ζενίθ» είχε μόλις καταπλεύσει στην Ακτή Ξαβερίου και μέχρι τις 21.00 το βράδυ που είχε προγραμματισμένο απόπλου, δε στάθηκε δυνατό να  επιβιβάσει τους τουρίστες που επρόκειτο να μεταφέρει.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για άρση του καμποτάζ από την 1η Ιουνίου, μέτρο που σύμφωνα με τον ίδιο θα φέρει στη χώρα κέρδη ισοδύναμα με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αφού θα απελευθερωθούν οι ελληνικές θάλασσες.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απαντά στα κυβερνητικά σενάρια ότι το Σάββατο 1η Μαΐου τα λιμάνια θα παραμείνουν κλειστά για 24 ώρες για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr