Αρχική | Οικονομία | Η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Ευκαιρία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν συνολικά 32 δισ. ευρώ. Από αυτά, 8-10 δισ. ευρώ κρίνονται εισπράξιμα και πριν επιστρατευθούν λύσεις αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν έως και το 80% των προσαυξήσεων, εφόσον σπεύσουν για ρύθμιση έως τις 31 Μαΐου.

Οπως προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, βεβαιωμένες οφειλές στις Εφορίες και τα τελωνεία, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται μέσω των Εφοριών και οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31 Δεκεμβρίου 2009, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής σε ποσοστό 80%, εφόσον εξοφληθούν εφάπαξ στο σύνολό τους έως τις 31 Μαΐου.

Αν έως την ίδια ημερομηνία εξοφληθεί το ήμισυ της οφειλής, οι προσαυξήσεις μειώνονται κατά 60% και το υπόλοιπο ποσό ρυθμίζεται σε δόσεις.

Στηρύθμιση μπορούν να υπαχθούν, μόνο εφόσον το επιθυμεί ο οφειλέτης, και οφειλές που τελούν σε αναστολή είσπραξης ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, καθώς και όσες έχουν υπαχθεί σε άλλη ρύθμιση, η οποία όμως τηρείται κατά την υποβολή της αίτησης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr