Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Οι αγορές περιμένουν τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας

Οι αγορές περιμένουν τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι αγορές περιμένουν τη νέα κυβέρνηση της Βρετανίας

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει μία ισχυρή, σταθερή και ηθική κυβέρνηση μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα που δεν εξασφάλισε σε κανένα κόμμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Μπράουν είπε ότι έχει ζητήσει από τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου - τον ανώτατο δημόσιο λειτουργό- να παράσχει στήριξη σε όλα τα κόμματα που μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι αντιπολιτευόμενοι Συντηρητικοί εξασφάλισαν τις περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο, όχι όμως αρκετές, ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση πλειοψηφίας. Στις 16:30 ώρα Ελλάδος αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο Ντέιβιντ Κάμερον, προκειμένου να ανακοινώσει τα σχέδιά του για μία κυβέρνηση «με δυνατή και σταθερή στήριξη που θα δρα προς το εθνικό όφελος».

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, δήλωσε ότι επιμένει στην άποψη, ότι το κόμμα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους και τις περισσότερες έδρες πρέπει να επιδιώξει να σχηματίσει κυβέρνηση, για λόγους εθνικού συμφέροντος..

Στο μεταξύ, καμία μεταβολή στην «εξαιρετική», όπως τη χαρακτηρίζουν, πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας δεν προκαλεί η αβεβαιότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διεθνών οίκων αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's και Moody's, το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δεν θα μεταβάλει την πιστοληπτική ικανότητα της Βρετανίας και ως εκ τούτου δεν μεταβάλλουν τις αξιολογήσεις τους για τη χώρα.

Η αρνητική είδηση για τους Βρετανούς είναι ότι η Standard & Poor's διατηρεί την αρνητική προοπτική της για τη χώρα τους.

Η όποια κυβέρνηση προκύψει μετά από αυτήν την αβεβαιότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο έλλειμμα. Θα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε βασικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις καθώς τα περσινά σκάνδαλα με τους βουλευτές, έκαναν το βρετανικό λαό να σιχαίνεται τους πολιτικούς του. Η παρούσα οικονομική κατάσταση απαιτεί από όλα τα κόμματα να βρουν μια γρήγορη λύση.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η λίρα να δεχτεί επίθεση, αν οι αγορές διαισθανθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με τυχόν ακυβερνησία.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr