Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Κ.Λαγκάρντ:Η Ευρώπη γλίτωσε από μία καταστροφή

Κ.Λαγκάρντ:Η Ευρώπη γλίτωσε από μία καταστροφή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, μίλησε στην εφημερίδα «Λεζ Εκό» για τη δημοσιονομική κρίση της Ευρωζώνης.

Η κ. Λαγκάρτ ανέφερε χαρακτηριστικά: «η Ευρώπη γλίτωσε από μία καταστροφή», ενώ χαρακτήρισε «ιστορική καμπή» το ευρωπαϊκό σχέδιο για την αντιμετώπιση τη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη.

«Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, και εμού συμπεριλαμβανομένης, είχαν κατά νου τον φόβο μίας καταστροφής εάν δεν καταλήγαμε γρήγορα σε μία συμφωνία. Όλα τα συμπτώματα που είχαν προηγηθεί της κρίσης του φθινοπώρου του 2008, λίγο πριν την χρεωκοπία της Lehman Brothers, επανέρχονταν, και είναι αδιαμφισβήτητο», τονίζει η Λαγκάρντ στη «Λεζ Εκό».

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία σηματοδοτεί «μία ιστορική καμπή». «Δεν είναι απλώς ένας έκτακτος μηχανισμός. Υπάρχει μία αποφασιστικότητα να επανεφεύρουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο. Οφείλουμε να βρούμε τους κανονισμούς που θα μας προστατεύσουν από παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον», τόνισε η υπουργός.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr