Αρχική | Οικονομία | Κακούργημα η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ

Κακούργημα η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κακούργημα η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι προχωρεί σε ιδιαίτερη αυστηροποίηση των ελέγχων οικονομικών στοιχείων των φορολογουμένων. Όπως δήλωσε ο κ Κααστανίδης, η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ θα θεωρείται κακουργηματική πράξη, ενώ ο παράνομος πλουτισμός και η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων επιδιώκεται να επιφέρουν ποινή δεκαετούς κάθειρξης.

Μάλιστα, εξετάζεται η δυνατότητα η παραγραφή των αδικημάτων να αρχίζει από το έτος κατά το οποίο γίνονται εμφανείς οι συνέπειες της πράξης και όχι από το έτος τέλεσής της, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου.

Όσον αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα που υποχρεούνται να καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες», ο υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε ο έλεγχος της δήλωσης να περάσει από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr