Αρχική | Οικονομία | Κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις από την αδυναμία δανεισμού

Κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις από την αδυναμία δανεισμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις από την αδυναμία δανεισμού

Χωρίς τραπεζικό ρευστό εκτιμάται ότι θα παραμένουν τους επόμενους μήνες τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά, δεδομένου ότι  εκτιμήσεις των τραπεζικών παραγόντων για την επιτάχυνση του ρυθμού πιστώσεων, παραμένουν απαισιόδοξες, με τον δε ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να παραμένει σχεδόν μηδενικός.

Το φαινόμενα αύξησης των επισφαλειών ακόμη και στα δάνεια τα οποία είχαν μπει σε καθεστώς ρύθμισης από τις τράπεζες αρχίζουν και εμφανίζονται ένδειξη ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα δομικά πλέον και ενδεχομένως το μέλλον να αποδειχθεί ακόμα δυσκολότερο.

Το φαινόμενο δεν έχει λάβει ακόμη δραματικές διαστάσεις ωστόσο είναι γεγονός ότι ακόμη και τα αναχρηματοδοτούμενα δάνεια παρουσιάζουν προβλήματα. Το φαινόμενο βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις , μικρομεσαίες και μεγάλες πέραν τις επιμήκυνσης του  κόστους δανεισμού ζητούν να αποπληρώνουν μόνο τους τόκους των δανείων και όχι το κεφάλαιο.

Είναι φανερό ότι η πιστωτική αγορά μπαίνει σε ένα φαύλο κύκλο αδυναμίας, και χρειάζεται άμεσα οικονομική πολιτική ανάπτυξης, για να μην τεθούν εκτός αγοράς χιλιάδες επιχειρήσεις.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr