Αρχική | Κόσμος | Το θαύμα με το αγοράκι που επέζησε της αεροπορικής τραγωδίας

Το θαύμα με το αγοράκι που επέζησε της αεροπορικής τραγωδίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το θαύμα με το αγοράκι που επέζησε της αεροπορικής τραγωδίας

Ένα αγοράκι από την Ολλανδία, ηλικίας περίπου 11 ετών, είναι ο μοναδικός επιζών της αεροπορικής τραγωδίας που συνέβη χθες τα ξημερώματα στην Τρίπολη της Λιβύης και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άνω των 100 ανθρώπων. Ο 11χρονος υπέστη κατάγματα στα πόδια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 της αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah της Λιβύης, με 93 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Κατά τη διαδικασία της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης το αεροπλάνο συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τους ιθύνοντες να έχουν στρέψει την προσοχή τους για απαντήσεις στο μαύρο κουτί που εντοπίστηκε στα συντρίμμια. Πάντως, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας απέκλεισε κατηγορηματικά σε δηλώσεις του ο Μοχάμεντ Ζιντάν, υπ. Μεταφορών της Λιβύης.

Οι Αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν ότι ανάμεσα στους επιβάτες ήταν 62 Ολλανδοί και πολίτες 9 κρατών, μεταξύ των οποίων της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, καθώς και 13 από τη Λιβύη. «Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και τη βαθύτατη συμπάθεια και αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων» δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Al Afriqiyah είναι μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία ιδρύθηκε πριν από εννέα χρόνια, με το στόλο της να αποτελείται από σχετικά σύγχρονα αεροσκάφη της Airbus. Μάλιστα, τα αεροπλάνα της εταιρείας είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε τουλάχιστον 10 ελέγχους ασφαλείας σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr