Αρχική | Πολιτική | Η Χάγη ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση του Αιγαίου

Η Χάγη ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση του Αιγαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Χάγη ανοίγει το δρόμο για την εκμετάλλευση του Αιγαίου

Ο Ταγίπ Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα σε μία φάση ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό, ότι η Τουρκική αποστολή, περιλαμβάνει το… μισό Τουρκικό συμβούλιο, και την επιχειρηματική αφρόκρεμα της γείτονος χώρας. Είναι οι πολυπληθέστερη και ανώτατη σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο αποστολή ξένου κράτους που έχει ποτέ δεχθεί η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις επίσημες τοποθετήσεις, θα υπογραφούν δέκα συμφωνίες στους  -γενικόλογους-  τομείς όπως η οικονομία, μέσω επενδύσεων της γείτονος χώρας, ο τουρισμός, το περιβάλλον και η ενέργεια.

Επειδή αποκλείεται να μην έχουν προετοιμαστεί οι συμφωνίες των δύο χωρών, αφού έτσι είναι η διεθνής πρακτική, το μεσημέρι στη κοινή συνέντευξη τύπου των δύο πρωθυπουργών θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες των συμφωνιών.

Η θολή ροή πληροφοριών για το αντικείμενο αυτών των συμφωνιών, κεντρίζει πολύπλευρα το ενδιαφέρον. Η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, με τα μέχρι τώρα, περιλαμβάνει την εκμετάλλευση υδατανθράκων του Αιγαίου.

Για  να ανοίξει πλήρως ο δρόμος για την εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων του Αιγαίου, πρέπει να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας. Και για να πάψει να εμποδίζει τις σχέσεις των δύο χωρών, θα ανακοινωθεί η από κοινού προσφυγή των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Έτσι, σε αναμονή μιας μελλοντικής απόφασης του Δικαστηρίου, που θα είναι υποχρεωτικά αποδεκτή από τις δύο χώρες, ανοίγει ο δρόμος για στενή συνεργασία και συνεκμετάλλευση του θαλάσσιου πλούτου του Αιγαίου, που όπως είπε ο κ Ερντογαν, δεν χωρίζει τις δύο χώρες, αλλά τις ενώνει.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr