Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Η ξανθιά καλλονή που τα έκανε όλα από έρωτα

Η ξανθιά καλλονή που τα έκανε όλα από έρωτα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ξανθιά καλλονή που τα έκανε όλα από έρωτα

Oι χρυσοδάκτυλοι ληστές που ρήμαξαν τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία και έγιναν ο νούμερο ένα στόχος των διωκτικών αρχών σχεδόν όλου του πλανήτη πιάστηκαν στη φάκα λόγω... έρωτα!

Όλα δείχνουν ότι η σχέση του εγκεφάλου της συμμορίας με μια εκθαμβωτική ξανθιά γυναίκα ήταν μοιραία για τους “ροζ πάνθηρες” όπως τους ονόμασαν οι διώκτες τους.

Το όνομα αυτής Μπογιάνα Μίτιτς. Από εύπορη οικογένεια της Σερβίας. Φοίτησε σε ακριβό σχολείο. Σπούδαζε νομικά, αλλά διέκοψε τις σπουδές της για να κάνει... καριέρα στην άλλη πλευρά. Οι συμφοιτητές της έχουν να λένε για την ομορφιά της.

Ο κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερός της Μίλαν Λιέπογια βρήκε τον τρόπο να τη... ρήξει. Έγιναν ζευγάρι στη ζωή και στις... μπίζνες.
Μαζί οργάνωσαν την εντυπωσιακή ληστεία στο wafi city, το παραμυθένιο εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι όπου εισέβαλαν με δύο αυτοκίνητα σε κοσμηματοπωλείο και μέσα σε 55 δευτερόλεπτα άρπαξαν κοσμήματα αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Από τη μεγαλοπρεπή είσοδο του κοσμηματοπωλείου Graff στη Sloane Street έχουν περάσει μεταξύ άλλων το ζεύγος Μπέκαμ, η Ναόμι Κάμπελ, ο Μάικ Τάισον και η Ιβάνα Τραμπ, οπότε οι υπάλληλοι είναι εξοικειωμένοι με τις εκκεντρικές εμφανίσεις σαν κι αυτήν του 35άρη που μπήκε εκείνο το απόγευμα.

Παρ΄ όλ΄ αυτά, στη θέα της τεράστιας περούκας αλά Τζέιμς Μπράουν όλοι κρατήθηκαν για να μη γελάσουν. Φαινόταν σαν ροκ σταρ ή στη χειρότερη σαν κάποιος που είχε πρόβλημα υγείας, όπως δήλωσαν αργότερα. Ο πελάτης ζήτησε να δει ένα δαχτυλίδι με διαμάντια 10 καρατίων και τιμή 300.000 λίρες, αλλά το μετάνιωσε:

'Είναι πολύ μεγάλο. Δεν έχετε κανένα μικρότερο;'. Εκείνη τη στιγμή ένας άλλος άγνωστος μπήκε στο κατάστημα. Με ένα αόρατο σύνθημα ο περούκας έβγαλε από το σακάκι του ένα ρεβόλβερ Magnum 357 φωνάζοντας: 'Ολοι κάτω!'.

Στα επόμενα τρία λεπτά ο άλλος ληστής έσπασε δυο βιτρίνες, χούφτωσε 47 κοσμήματα συνολικής αξίας 23 εκατομμυρίων λιρών, τα έχωσε σε μια τσάντα και πετάχτηκαν κι οι δυο τους έξω στο δρόμο, όπου τους περίμενε ένας τρίτος με ένα νοικιασμένο σκούτερ.

Αυτός που είχε την τσάντα πήδηξε στο μηχανάκι και ξέφυγε μαζί με τον οδηγό. Ο τρίτος είχε την ατυχία να τον κυνηγήσει ένας σεκιουριτάς και να τον ρίξει στο έδαφος.

Στην πάλη που ακολούθησε το πιστόλι του ληστή έπεσε κάτω, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα εξοστρακίστηκε, για να χτυπήσει ξυστά στη μύτη έναν περαστικό. Με τα στοιχεία που μαζεύτηκαν η έρευνα της Σκότλαντ Γιαρντ οδήγησε στο διαμέρισμα του Μίλαν Γιοβέτιτς. Ο 24χρονος λαθρομετανάστης από τη Σερβία στην αρχή αρνήθηκε τα πάντα, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι ήταν αυτός που οδηγούσε το σκουτεράκι της ληστείας.

Δεν είχε άλλη επιλογή. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε ένα από τα βαζάκια με τις καλλυντικές κρέμες της μνηστής του ένα διαμάντι Graff αξίας μισού εκατομμυρίου λιρών, μέρος των κλοπιμαίων. Κρυψώνα ευρηματική μεν, αλλά με πατέντα κλεμμένη από την Επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα, την αξεπέραστη κωμωδία του Μπλέικ Έντουαρντς.

Στην Ελλάδα οι “ροζ πάνθηρες” χτύπησαν στη Σαντορίνη, την Κω τη Ρόδο όπου μονάχα στην τελευταία περίπτωση άρπαξαν κοσμήματα αξίας 2,5 εκατομμυρίων!Τον περασμένο Δεκέμβρη χτύπησαν τρεις φορές στην Αττική. Η τελευταία τους ληστεία ήταν στη Γλυφάδα όπου εισέβαλαν κρατώντας αυτόματα όπλα και άρπαξαν κοσμήματα αξία δύο εκατομμυρίων.

Μήνες πριν ωστόσο οι αρχές είχαν αρχίσει να συλλαμβάνουν μέλη της σπείρας...
Πριν ένα χρόνο Γάλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Μίλαν Λιέπογια, ύστερα έγιναν και άλλες συλλήψεις σε Μονακό, Ντουμπάι και Κύπρο...

Μόλις χθες ένα ακόμη μέλος της σπείρας έπεσε στα χέρια των Καραμπινιέρων στην Ιταλία 12 μέλη της σπείρας έχουν συλλάβει οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, ΄χι όμως την πανέμορφη Μπογιάνα.

Η φωτογραφία της παραμένει στους πίνακες με τους καταζητούμενους αλλά εκείνη είναι άφαντη.
Κάποιοι μιλούν για... βαθύ λαρύγγι που “δίνει” τους ληστές.

Οι ίδιοι λένε ότι είναι η όμορφη Σέρβα που μίλησε για να μείνει εκείνη εκτός φυλακής.
Θυμίζουν ένα βασικό λάθος...

Στην εντυπωσιακή ληστεία στο Ντουμπάι οι δράστες είχαν αφήσει ίχνη DNA και κυρίως ένα κινητό. Ήταν λένε το κινητό της Μπογιάνα.
Από τότε η καλλονή έχει εξαφανιστεί και λέγεται πως είναι πρώτη που εντόπισαν οι αρχές και εκείνη αποφάσισε να “δώσει” τους άλλους με αντάλλαγμα την ελευθερία της... Φαίνεται πως τελικά η όμορφη Μπογιάνα προτίμησε την ελευθερία απ' τον έρωτα...








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr