Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος οι συμβολαιογράφοι

Κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος οι συμβολαιογράφοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους τάσσονται οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι επισημαίνουν ότι μια τέτοια απόφαση θα δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσής τους, ενώ θα τεθεί και θέμα ποιότητας του έργου τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικό Συλλόγου Αθηνών, Κων.Βλαχάκης, τόνισε ότι, σε περίπτωση που ανοίξουν οι πόρτες του επαγγέλματος σε οποιοδήποτε νομικό χωρίς περιορισμούς και εξειδίκευση, αφενός θα μοιραστεί η ύλη σε πολλά περισσότερα μέρη, την ίδια ώρα που ο αριθμός των Ελλήνων συμβολαιογράφων αναλογικά με τον πληθυσμό είναι πολύ μεγάλος εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αφετέρου θα υποβαθμιστεί η αξιοπιστία του κλάδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα αναλογεί 1 συμβολαιογράφος στους 3.507 κατοίκους, όταν στην Ολλανδία οι συμβολαιογράφοι είναι συνολικά 1480 σε πληθυσμό 16,5 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή ένας ανά 11.000 κατοίκους.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr