Αρχική | Οικονομία | Αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ για να συγκεντρωθούν οι φόροι

Αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ για να συγκεντρωθούν οι φόροι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ για να συγκεντρωθούν οι φόροι

Όπως φέρεται να ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ.Γεωργακόπουλος, κατά την ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση των ΔΣ των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά. στο 40% του ΑΕΠ ανέρχεται η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη αναμόρφωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την ηλεκτρονική διασύνδεση, την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων, την εκπαίδευση των υπαλλήλων στις νέες μεθόδους και τα ηλεκτρονικά μέσα και την ανασύσταση του ΣΔΟΕ.

Επίσης, μίλησε για τους τακτικούς περιοδικούς ελέγχους με κεντρική επιλογή το pointsystem, τους προληπτικούς κυκλικούς ελέγχους, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και τις ποινές που φθάνουν μέχρι κατάσχεση για όσους φοροδιαφεύγουν και διαθέτουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία.

Σκοπός του συμβουλίου ήταν η παρουσίαση του νέου φορολογικού πλαισίου, οι αλλαγές που επιφέρει, αλλά και η διατύπωση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr