Αρχική | Οικονομία | Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει το ΙΚΑ

Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει το ΙΚΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι όταν ο εργοδότης δεν πληρώνει το ΙΚΑ

Σύμφωνα με σχετική ρύθμιση στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αν εργοδότης οφείλει στο ΙΚΑ δεν θα γίνεται δεκτή η Αναλυτική Περιοδική Δήλωση στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία για την ασφάλιση κάθε εργαζόμενου.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 οι δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται για διαστήματα μισθολογικών περιόδων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, θεωρούνται ως μη υποβληθείσες.

Με τη διάταξη αυτή, κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι να έχουν  διαστήματα  με ασφαλιστικό κενό ενώ οι ίδιοι πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους. Αποτέλεσμα είναι να έχουν λιγότερα συντάξιμα χρόνια ή να μένουν για συγκεκριμένο διάστημα χωρίς ιατροφαρμακευτικές καλύψεις, επιδόματα κλπ.

Το υπουργείο, σκοπεύει να διορθώσει άμεσα το λάθος, με διευκρινιστική εγκύκλιο που θα αποκαταστήσει την ασφάλιση των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις του εργοδότη.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr