Αρχική | Πολιτική | Θέμα παραίτησης και δεύτερου υφυπουργού της κυβέρνησης

Θέμα παραίτησης και δεύτερου υφυπουργού της κυβέρνησης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θέμα παραίτησης και δεύτερου υφυπουργού της κυβέρνησης

Η παραίτηση της, τέως πλέον, υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Ά. Γκερέκου επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια ήθελαν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να προχωρεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να επιτύχει καλύτερο συντονισμό των υπουργείων και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Η αρχική σκέψη να κλείσει το θέμα με την τοποθέτηση ενός νέου βουλευτή στο υφυπουργείο Τουρισμού εξετάσθηκε χθες το βράδυ σε σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Παπανδρέου στο Καστρί αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όμως σύμφωνα με δημοσιογραφικές  πληροφορίες, υπάρχει θέμα με έναν ακόμα υφυπουργό της κυβέρνησης για τον οποίο ίσως τις επόμενες ημέρες δημοσιοποιηθούν στοιχεία που πιθανόν θα τον οδηγήσουν στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Τελικά, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γ. Νικητιάδης είναι ο αντικαταστάτης της Άντζελας Γκερέκου στην θέση του υφυπουργό Πολιτισμού.
Η τοποθέτηση του στην θέση αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης προς το παρόν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στον Ιούνιο.

Ο Γιώργος Νικητιάδης γεννήθηκε το 1953, στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, από μετανάστες γονείς. Κατάγεται από τη Νίσυρο της ∆ωδεκανήσου. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κω, όπου και ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια εισήλθε στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών από όπου έλαβε το πτυχίο του το 1976.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ως φοιτητής της Νοµικής Σχολής συµµετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα αναπτύσσοντας δραστηριότητα στις καταλήψεις της Νοµικής Σχολής και στο Πολυτεχνείο. Αµέσως µετά την πτώση της δικτατορίας εκλέγεται στην πρώτη αιρετή ∆ιοικούσα Επιτροπή της Ένωσης ∆ωδεκανησίων Σπουδαστών.  Το 1976 µετέβη στις Η.Π.Α για µεταπτυχιακές σπουδές.

Το 1981 γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να ασκεί δικηγορία και σήµερα είναι δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω,

Υπήρξε µέλος του Τοµέα Επιστηµόνων, του Τοµέα Απόδηµου Ελληνισµού, του Τοµέα ∆ιεθνών Σχέσεων και του Τοµέα Συνδικαλισµού και Μαζικών Χώρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επίσης, είχε εκλεγεί µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ µέσα από τις διεργασίες του 6ου Συνεδρίου.

Την περίοδο 2001-2002 διατέλεσε Γενικός Γραµµατέας ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης και Αποκέντρωσης.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr