Αρχική | Επιχειρήσεις | Κομισιόν: Οχι στην πληρωμή παράνομων χρεώσεων μέσω sms

Κομισιόν: Οχι στην πληρωμή παράνομων χρεώσεων μέσω sms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κομισιόν: Οχι στην πληρωμή παράνομων χρεώσεων μέσω sms

«Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληρωμή των παράνομων χρεώσεων μέσω sms από εταιρείες – φαντάσματα», απαντά η  Κομισιόν σε σχετικές ερωτήσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.

Η αρμόδια επίτροπος κ. Κρόες τονίζει ακόμα πως «δεν έχουν επίσης το δικαίωμα να διακόπτουν τη σύνδεση ή να αφαιρούν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον καταναλωτή εξαιτίας της μη πληρωμής των παράνομων χρεώσεων».

Στην απάντησή της μεταξύ άλλων η επίτροπος αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η συνεχής και ανεπιθύμητη εμπορική άγρα πελατών μέσω sms θεωρείται επιθετική πρακτική, απαγορευμένη σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την Οδηγία 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Η Οδηγία απαγορεύει επίσης την πώληση αυτόκλητων υπηρεσιών και οι εμπορευόμενοι δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν άμεση ή μεταγενέστερη πληρωμή για προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν , τα οποία δεν είχαν ζητηθεί από τον καταναλωτή».

«Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να διατηρούν τον ή τους αριθμούς τους ανεξάρτητα από την επιχείρηση που παρέχει την υπηρεσία».








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr