Αρχική | Οικονομία | Μειώσεις σε μισθούς και αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα

Μειώσεις σε μισθούς και αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μειώσεις σε μισθούς και αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα

Σήμερα ξεκινά ο διάλογος για τις απαιτήσεις των ΔΝΤ και ΕΕ στο εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα, που προβλέπουν μείωση των κατώτατων μισθών, αύξηση του ορίου των απολύσεων και σημαντική μείωση των αποζημιώσεων.

Οι απαιτήσεις των δανειστών να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, δηλαδή μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, περιλαμβάνουν:
Αύξηση του ποσοστού ομαδικών απολύσεων από 2% σε 4% για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους

Μείωση του ύψους των αποζημιώσεων έως και 40% και
Καταβολή των αποζημιώσεων των απολυμένων σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Η ΔΝΤ, ΕΕ και Κομισιόν, ζητούν επίσης, καθορισμό κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών που πιάνουν πρώτη φορά δουλειά, με αποδοχές μικρότερες των 740 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός, δηλαδή γύρω στα 600 ευρώ μικτά.

Ζητούν, ακόμη, να αυξηθεί η διάρκεια δοκιμής των νεοπροσλαμβανομένων στις επιχειρήσεις στους 12 έως 16 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι εάν μετά το δοκιμαστική αυτή περίοδο δεν προσληφθούν, θα απολύονται χωρίς να δικαιούνται αποζημίωση.

Επιπλέον, η τρόικα ζητά να αποδυναμωθεί ο ρόλος της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφει η ΓΣΕΕ και διασφαλίζει τους κατώτατους μισθούς και ημερομίσθια.

Υπενθυμίζεται, ότι η ισχύς της ΕΣΣΕ λήγει στις 30 Ιουνίου και εάν μέχρι τότε δεν υπογραφεί η νέα, τότε ανοίγει ο δρόμος από την 1η Ιουλίου οι προσλήψεις να γίνονται με ατομικές συμβάσεις και αποδοχές μικρότερες των 740 ευρώ.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr