Αρχική | Οικονομία | Έλεγχος σε εφοριακούς με μεγάλη περιουσία

Έλεγχος σε εφοριακούς με μεγάλη περιουσία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έλεγχος σε εφοριακούς με μεγάλη περιουσία

Οι έρευνες για φοροδιαφυγή του υπουργείου οικονομικών επεκτείνεται εκτός από τους κύκλους των επωνύμων επιχειρηματιών, τραγουδιστών και ιδιοκτητών νυκτερινών κέντρων και στους εφοριακούς.

Η έρευνα του υπουργείου οικονομικών έκρυβε είδηση καθώς από τον πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων ΔΟΥ προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ.  Παράλληλα 234 εφοριακοί δεν υπέβαλλαν δήλωση το 2007-2008!

Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι, με δεδομένη την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών, και την ανάγκη για αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το Υπουργείο Οικονομικών έλαβε μια σειρά αποφάσεων.

Με βάση αυτές, «ξηλώνονται» 20 διευθυντές ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο, που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.

Ταυτόχρονα, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές που τώρα υπηρετούν, ενώ για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών εκ μέρους πολιτών το ΥΠΟΙΚ προχωρά σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ακόμη, για τον έλεγχο των υπαλλήλων αυτών έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 περιπτώσεις, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-8 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους.

Tο υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.

Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr