Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Άγονες αεροπορικές γραμμές: Ποιες παίρνει η κάθε εταιρεία

Άγονες αεροπορικές γραμμές: Ποιες παίρνει η κάθε εταιρεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άγονες αεροπορικές γραμμές: Ποιες παίρνει η κάθε εταιρεία

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα για τις «άγονες» αεροπορικές γραμμές. Το Δημόσιο θα καταβάλει συνολικό αντιστάθμισμα 44 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία.

Συνολικά 9 δρομολόγια, από την 1η Απριλίου, θα εκτελεί η OA για την επόμενη διετία, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνσιμού για τις άγονες, με αντιστάθμσιμα άνω των 38 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή 9 δρομολόγια αναλαμβάνει και η Athens Airways, όμως το οικονομικό αντιστάθμισμα που θα λάβει η εταιρεία για τα δρομολόγια αυτά ανέρχεται σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππας, η Aegean Airlines χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος αναλαμβάνει την εκτέλεση των γραμμών Αθήνα - Σητεία, Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη - Σάμος.

Η εταιρεία Αstra Airlines χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος αναλαμβάνει την εκτέλεση της γραμμής Θεσσαλονίκη - Χίος.

Η Athens Airways χωρίς καταβολή οικονομικού αντισταθμίσματος θα εκτελεί τις γραμμές Αθήνα - Ικαρία, Αθήνα - Κήθυρα, Αθήνα - Κάρπαθος, και Αθήνα - Σκιάθος.

Επίσης στην ίδια εταιρεία κατακυρώνονται οι γραμμές Λήμνος - Μυτιλήνη -Χίος - Σάμος - Ρόδος, Αλεξανδρούπολη - Σητεία, Άκτιο -Σητεία, Αθήνα -Σκύρος και Θεσσαλονίκη - Σκύρος έναντι οικονομικού αντισταθμίσματος 4.481.544 ευρώ.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης εξέφρασε την απογοήτευσή του του για το γεγονός ότι η Olympic Air κατέθεσε ακριβή πρόταση. Σημειώνεται ότι το υπουργείο, με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού δεν μπορούσε να απορρίψει την προσφορά της, καθώς δεν υπήρξε προσφορά από άλλον αερομεταφορέα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο