Πολιτική
Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των χούλιγκανς του ΟΑΚΑ

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των χούλιγκανς του ΟΑΚΑ

  • 20 Μαρτίου 2012, 09:35

Στην δημοσιότητα προτίθεται να δώσει τις φωτογραφίες όσων προκάλεσαν τα επεισόδια στον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. [βλ. αναλυτικά εδώ]

Ο υπουργός, κατά διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα χθεσινά φαινόμενα βίας και για την πρόθεσή του να δώσει στον Τύπο τις φωτογραφίες όσων συμμετείχαν στα επεισόδια, προκειμένου να συλληφθούν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως η αστυνομία σε γενικές γραμμές έκανε τη δουλειά της και ότι τα επεισόδια  ξεκίνησαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που μπήκαν στις εξέδρες των επισήμων.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι προκάλεσαν τη διακοπή του χθεσινοβραδινού αγώνα. Συγκεκριμένα ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, να προχωρήσουν οι διαδικασίες έρευνας και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε την αυστηρότητα του νου νόμου, είπε ότι υπάρχουν οι σχετικές ρήτρες και υποστήριξε πως τα γεγονότα της Κυριακής θα αποτελέσουν και ένα είδος crash test του νόμου.

Τα ευρήματα

Δεκάδες φωτοβολίδες, καπνογόνα, μολότοφ, μπιτόνια με βενζίνη, ακόμη και σφυριά είναι ο οπλισμός που κατέσχεσε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια του προχθεσινού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όταν οργανωμένες ομάδες προσώπων επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ,  όλα ξεκίνησαν όταν μια οργανωμένη ομάδα νεαρών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα με σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε με τη διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Πριν την έναρξη του αγώνα άτομα που είχαν εισέλθει μετά από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες εξήλθαν από αυτές σπάζοντας τις θύρες επιτιθέμενοι στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που ανέμεναν να υποβληθούν σε έλεγχο με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες άτομα χωρίς να ελεγχθούν.

Στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου εξωτερικά της αθλητικής εγκατάστασης σημειώνονταν με διάφορες αυξομειώσεις ρίψεις φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ομάδες ατόμων εξήλθαν από κερκίδες του σταδίου, επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων. Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και με ρίψη βομβών μολότοφ.

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων συνεχίστηκαν και στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου πενήντα λεπτών. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών, σπάζοντας τα κιγκλιδώματα και πετώντας εμπρηστικές βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές τόσο στις κερκίδες του σταδίου όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Τρεις για κακούργημα

Ποινική δίωξη για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε στους τρεις εκ των 23 συλληφθέντων των επεισοδίων στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Σε δίκη για πλημμέλημα άλλοι 17. Τρεις ακόμη παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα ανηλίκων.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν τη Δευτέρα οι 23 συλληφθέντες των θλιβερών επεισοδίων που έλαβαν χώρα την Κυριακή στο ΟΑΚΑ και που είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron