Διεθνή
Λιβύη και Στρος Καν "πυροβολούν" την δημοτικότητα του Σαρκοζί

Λιβύη και Στρος Καν "πυροβολούν" την δημοτικότητα του Σαρκοζί

  • 28 Απριλίου 2012, 19:45

Ο Νικολά Σαρκοζί δέχεται, σήμερα, πολύπλευρες επιθέσεις, την ώρα που αγωνίζεται με δυσκολία να καλύψει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην προτίμηση ψήφου, ενόψει του β' γύρου των προεδρικών της 6ης Μαΐου.

Δύο είναι τα θέματα ου πραγματικά πλήττουν κάιρια την δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου: Οι υποψίες για χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας από το καθεστώτος Καντάφι και το σκάνδαλο του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος τον κατηγορεί ότι η υπόθεση με την καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel Νέας Υόρκης δεν ήταν παρά ένα καλοστημένο σχέδιο του αντιπάλου του, του ιδίου του Νικολά Σαρκοζί. [βλ. σχετικά εδώ]

Πηγή από το στενό περιβάλλον του Νικολά Σαρκοζί, που για ευνόητους λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, παρατήρησε: "Δυστυχώς, ο γαλλικός λαός δεν ξεχνά εύκολα. Αν και όλα αυτά δεν αποτελούν παρά μυθεύματα και ευφάνταστες σεναριολογίες των πολιτικών μας αντιπάλων, θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι επηρεάζουν καίρια το εκλογικό σώμα".

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο




cron