Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Από 1η Ιουνίου οι «άγονες» πτήσεις για Καστοριά - Κοζάνη

Από 1η Ιουνίου οι «άγονες» πτήσεις για Καστοριά - Κοζάνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Από 1η Ιουνίου οι «άγονες» πτήσεις για Καστοριά - Κοζάνη

Στο καθεστώς των άγονων γραμμών αναμένεται να μπει η αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με την Κοζάνη και την Καστοριά, με εισήγηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο υπουργός, ικανοποιώντας αίτημα των φορέων και των κατοίκων της δυτικής Μακεδονίας για υποστήριξη των μεταφορών στην περιοχή, απέστειλε προς την ΕΕ εισήγηση για επιβολή, από 1η Ιουνίου 2010, καθεστώτος παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονη γραμμή) στην αεροπορική γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά (σύμφωνα με τα άρθρα 16, 17 και 18 του κανονισμού 1008/2008).

Αμέσως μετά την έγκριση και δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, θα ακολουθήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή της ανάδοχης αεροπορικής εταιρίας.

Οπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση που έχει αποσταλεί προς έγκριση στην ΕΕ, για τα δρομολόγια και τις προσφερόμενες θέσεις, εβδομαδιαίως, καθορίζονται τουλάχιστον δύο πτήσεις, 60 θέσεων, με επιστροφή στη γραμμή Αθήνα - Καστοριά και τρεις τουλάχιστον πτήσεις, 120 θέσεων, με επιστροφή στη γραμμή Αθήνα-Κοζάνη-Καστοριά, για όλη τη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η τιμή αναφοράς απλής διαδρομής οικονομικής θέσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 60 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα-Κοζάνη, τα 70 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα-Καστοριά και τα 35 ευρώ για το δρομολόγιο Κοζάνη-Καστοριά.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο